Vigtig information

Her får du et overblik over de vigtigste informationer ifm. med at tage kørekort

Hvor lang tid tager det at tage kørekort?

Det tager typisk ca. 12 uger at tage kørekort, men hvis du bare må have det hurtigere, kan du tage lynkursus og få det på kun typisk 4-6 uger.

Hvordan foregår undervisningen?

Vi har et meget fleksibelt undervisningssytem. Du bestemmer selv hvilken uge du vil tage teori og hvilke tempo du vil kører igennem forløbet. Du skal hverken tilmelde, ringe eller skrive. Vi har en fast skema du møder op til når det passer dig, super nemt:-)

Vi er en af de få køreskoler der har størrelsen til kunne gennemfører et forløb på denne måde. Vi har 17 kørelærer tilknyttet køreskolen. Alle teorilektioner er tavleundervisning med en kørelærer. 

Hvor og hvornår tager jeg førstehjælpskurset?

Førstehjælpskurset er lovpligtigt, og kan tages gennem køreskolen. Der er ingen deadline for hvornår man senest skal tage førstehjælpskursus. Anbefalingen er dog at få det taget hurtigst muligt. 

Hvornår skal jeg til manøvrebane?

Når du starter på kørekortet, vil du aftale tid til manøvrebane i samarbejde med din introlærer. Du vil kunne frit vælge hvilken dato du gerne vil på manøvrebane dog skal man have taget teori 1 som minimum for at være godkendt til manøvrebane. 

Hvornår skal jeg melde mig til teoriprøven?

Når du starter på kørekort hos TopGearTrafik, så sørger vi for at du får alt relevant information og alle tilmeldinger. Det gælder også vedrørende teoriprøven.

Vi anbefaler, at du tilmelder dig hurtigt efter opstart, da der er ca. 2–4 ugers ventetid på teoriprøver hos politiet.

Hvordan tilmeldes jeg teoriprøven og hvad skal jeg bruge?

Inden aflæggelse af teoriprøven skal du have gennemført 16 teorilektioner.

Når du tilmelder dig til teoriprøve, skal du sammen med ansøgningsskemaet vedlægge:

Kopi af sygesikringsbevis (Udenlandsk statsborger skal vedlægge kopi af opholdstilladelse og pas)
Førstehjælpskursus – som du får gennem køreskolen
Lægeerklæring – som du skal bestille hos din læge

Dette skal afleveres på borgerservice. Vi anbefaler at du gøre brug af frederiksberg, rødøvre eller hvidovre borgerservice da disse har lav ventetid på godkendelse.

Køreteknisk anlæg

Du aftaler tid for køreteknisk kursus ved at ringe til køreskolen. Sammen med vores introlærer aftaler i hvornår du kan komme på køreteknisk anlæg.

Tilmelding til teori og praktisk prøve

Din tildelte kørelærer vil sørge for at du for en teori og køreprøve booket. Kontakt din kørelærer hvis du mangler en teori- eller køreprøve. 

Teoriprøven kan først bookes efter ansøgningsblanketten er godkendt via borgerservice. 

Kan man holde pause under i forløbet

Det kan man sagtens. Nogen vælger at fordele forløbet (som typisk kun tager 12 uger) over et helt år. Rigspolitichefen har dog bestemt, at der ikke må være ophold på mere end 3 måneder i undervisningen, hvilket betyder at du maks. kan holde 3 måneders pause fra teori- eller køreundervisning.

Nye hold ugentligt
Se holdstart for kørekort og førstehjælpskurser